Menu Close

Utdrag ur recensioner

Man imponeras snabbt av och gläds åt författarens stora sakkunskap och rappa berättarförmåga i allt som har med kryssningar att göra. Grundad på mer än hundra egna resor under femtio år ger han värdefull information om en resform som blir allt populärare och som årligen erbjuder men än 30 000 kryssningar till 2 000 destinationer. Egna personliga reseminnen tillsammans med ett stort antal lockande bilder kryddar också denna utmärkta bok, som inte har någon tidigare motsvarighet på svenska. Bokens många intressanta svar på titelns uttalade nyfikenhet väcker definitivt lusten till att kryssa som betalande passagerare.
BTJ

Globetrottern och resejournalisten Uno Grönkvists nya bok ”Nyfiken på kryssningar” är både underhållande och informativ. Han behandlar det mesta som är värt att veta om den globala kryssningsindustrin. Uno har gjort över 100 kryssningar i alla världsdelar och har bra koll på vad som gäller.
Helsingborgs Dagblad

Uno Grönkvist har gjort det igen! Skrivit en trevlig och tankeväckande bok utifrån sina reseerfarenheter. Den senaste boken heter ”Nyfiken på kryssningar”. I den skildrar han inte bara de kryssningar i alla väderstreck som han har varit med om, utan framförallt ger han råd och dåd till dem som funderar på att göra en kryssning. Den som ämnar ge sig ut på kryssning rekommenderas att läsa boken eftersom den dels skapar viss säkerhet i uppträdandet ombord, dels kan vara penningbesparande genom att underlätta för resenären in spe att gaffla in sig på rätt nivå när det gäller rederier, hytter och restauranger.
Turistjournalisten